Naas het automatisch invoeren en aanmaken van leads via de Virtuele Collega kan je ook handmatig leads aanmaken. In dit artikel leggen wij uit hoe je handmatig een lead invoert.
Aanmaken lead
In het hoofdmenu boven in het scherm van KeyVue staat een groene knop 'Nieuwe Lead'
Hier klik je op wanneer je een nieuwe lead wilt invoeren.
Vervolgens verschijnt het lead aanmaak scherm.
Het scherm is opgebouwd in 4 secties:
- Soort & Type
- Toewijzen
- Lead
- Overige
Per sectie kan jij aangeven hoe jij wilt dat deze lead in het systeem komt.
Soort en Type
De eerste sectie, soort en type, begint met de vraag voor welke organisatie de lead is. Jouw KeyVue omgeving kan worden gekoppeld aan andere bedrijven die ook KeyVue gebruiken om zo leads over en weer te sturen.
Maakt jouw organisatie hier geen gebruik van? Dan staat jouw bedrijfsnaam al standaard ingevuld en hoef je hier niks te doen.
Naar welke pijplijn mag de lead worden gestuurd?
Je kiest hier uit de pijplijnen die jouw organisatie of de organisatie waar jij de lead naar toe stuurt heeft aangemaakt.
Wat is de bron van de lead? Met andere woorden; hoe kom jij aan de gegevens van deze lead? Dit wordt gebruikt voor rapportage doeleinden. Je kiest hier uit een vast lijstje van mogelijkheden.
Heb jij een gevoel bij deze lead m.b.t. de kans van slagen? Laat het je collega's weten of registreer dit voor jezelf, zodat je weet welke leads het meest interessant zijn.
Heb je geen gevoel bij de lead, laat hem dan op neutraal staan.
Wat voor soort bouw gaat het om?
Indien het nieuwbouw betreft kan je ook het project en bouwnummer invoeren. Deze lijst wordt beheerd door jouw interne KeyVue beheerder.
Toewijzen
Wanneer je het eerste gedeelte hebt afgerond kom je aan bij het toewijzen van de lead.
Daarbij is het van belang dat we duidelijk registreren namens welk team en welke medewerker jij de lead aanmaakt.
Als medewerker kan jij in meerdere teams zitten. Je kan bijvoorbeeld een lead aanmaken wanneer je die dag werkzaam bent voor team x of voor team y. Je kiest hier dus voor het team namens wie jij de lead aanmaakt en de medewerker namens wie jij de lead aanmaakt. Standaard staat deze ingesteld op jou, maar je hebt dus de mogelijkheid om namens collega's leads aan te maken.
Vervolgens komen we bij voor wie is de lead? Je gaat de lead toewijzen aan een team.
Je krijgt een lijstje te zien van teams die de leads afhandelen van de in de eerste sectie geselecteerde pijplijn.
Mis je hier een team? Neem dan contact op met jouw interne beheerder.
Selecteer het team dat de lead gaat afhandelen.
Wie mag deze lead specifiek gaan afhandelen? Heb jij een voorkeur voor welke collega de lead oppakt of niet?
Hier bepaal jij welke collega de lead daadwerkelijk oppakt. Je kan de afhandeling ook overlaten aan het team dat hiervoor verantwoordelijk is.
Is er enige urgentie bij de lead? Dan kan je dat aangeven door de lead prioriteit te geven.
Privacy, het is belangrijk dat de lead op de hoogte is dat jij zijn gegevens deelt met een collega of dat de lead toestemming heeft gegeven (doordat deze bijvoorbeeld zelf een formulier op de website heeft ingevuld) om zijn gegevens te registeren. Hier geef jij aan hoe deze toestemming is verkregen.
LEAD
Nu komen we aan bij de daadwerkelijke lead. Wie is deze potentiële klant? De persoonsgegevens zijn verplicht om de lead in te kunnen voeren. Optioneel zijn ook de adresgegevens gewenst.
Een postcode check vindt automatisch plaats en vult het adres aan. Bestaat de klant al in KeyVue? Dan krijg je een pop-up om meteen alle gegevens te selecteren en over te nemen.
Overige
Als laatste kan je nog de partner van deze lead met diens gegevens invoeren.
Tevens kan je een notitie toevoegen bij deze lead waarbij kan worden aangegeven voor wie deze zichtbaar is.
Wanneer je op opslaan klikt wordt de lead aangemaakt